Βιογραφικό

Ο Τάσος Αβραντίνης γεννήθηκε το 1969 και κατάγεται από το Παράλιο Άστρος Αρκαδίας.

Είναι δικηγόρος με ειδίκευση στις συγχωνεύσεις, εξαγορές, εξυγιάνσεις και αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων, στις σύγχρονες εμπορικές συμβάσεις και στο φορολογικό δίκαιο.

Είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Μελετών.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του πολιτικού κόμματος «Δράση».
Ο Τάσος Αβραντίνης υπήρξε ακόμη ιδρυτικό μέλος του Φιλελεύθερου Forum (1991). Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ (1991-1995), Αντιπρόεδρος της Άμυνας του Πολίτη (1998), του κόμματος "Οι Φιλελεύθεροι" (1999) και της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης (2008).

Το 2010 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με το Γιώργο Καμίνη. Διετέλεσε αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας και πολεοδομίας και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αθηναίων μέχρι το Φεβρουάριο του 2012.

Τον Οκτώβριο του 2014, ύστερα από πολιτικές πρωτοβουλίες της Δράσης εναντίον της υπερφορολόγησης, εκπροσώπησε ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας τους ιδιοκτήτες ακινήτων που προσέφυγαν κατά των αντικειμενικών αξιών. Επέτυχε την έκδοση δύο ιστορικών αποφάσεων με τις οποίες κρίθηκε παράνομη η παράλειψη της διοίκησης να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες στα επίπεδα των εμπορικών αξιών.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 μετά την πολιτική συνεργασία της Δράσης με το Ποτάμι ήταν υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού στην Α΄Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων.

Από το Μάιο του 2017 με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη συμμετέχει στην συγκροτηθείσα Ομάδα Δράσης για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Aσχολείται ιδιαίτερα με την οικονομική ανάλυση των θεσμών, τα ατομικά δικαιώματα, τη φορολογία, το πρόβλημα των ναρκωτικών, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Εκπαίδευση: Ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαβγίζει" (εκδόσεις The Athens Review of books, 2016) ενώ έχει συμμετάσχει και στους συλλογικούς τόμους "Η οικονομία της αγοράς στο μικροσκόπιο" (εκδόσεις Deree, Επίκεντρο, 2014) και "Από την απρονοησία στη Νέμεση" (εκδόσεις The Athens Review of books, 2012).

Αρθρογραφεί τακτικά σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (Φιλελεύθερος, Καθημερινή, www.liberal.gr, κ.λπ.).

Είναι παντρεμένος με τη Μαργαρίτα Τσαπόγα και έχουν τρία παιδιά.